BejelentésNépi hagyományok örzése
A sóvidéki hagyományok megőrzése és felelevenitése

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Szolokmában, pont úgy mint Siklódon, még élnek a régi néphagyományok, népszokások a fiatalok körében.Húsvétkor locsolkodás, hajnalozás.
Hajnalozás:Húsvét éjjelén, 12kor a falusi legények elindulnak a faluban lévő lányokhoz, mindegyik ajtója előtt énekelnek a lánynak, hogy beengedje őket.A fiuk megtáncoltassák a lányokat.A lányok cserébe megkínálják a fiukat helyi, saját készítésű borral, szilvapálinkával, vagy épp üdítővel.
Minden évben hagyomány szerint megrendezik a városról hazaérkezett és falusi fiatalok a szüreti bált.Szüreti bálkor a fiatal legények és leányok felöltöznek a helyi népviseletbe.Reggel zenészekkel, a fiuk lóháton, a lányok szekéren elindulnak körútra, ami abból áll, hogy körbejárják a környező falvakat és meghirdetik az esti bált.Szolokmában körülbelül három évente szoktak falutalálkozót rendezni, amelyre hazalátogatnak a faluból elszármazottak.Ilyenkor néha fellépőket, sztárvendégeket hívnak.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!